Niam Niam: Tikka Masalikė
7 vasario, 2009
Bruseliui panorėjus griūdama skubu rašyt tikkos masalos receptuką, kol dar vakaras neatėjo ir pardės neužsidarė:) Briuselis – tai ne ne Lietuva, čia parduotuvės savaitgaliais ilsisi, o ne žmonės tarnauja. Taigi skubu. Šiaip ir man gera proga, papildyt kulinarinį skyrelį.
Tradiciškai patiekalas pagal Oliverį (nes kitų kulinarinių autoritetų mes neturim:)))) Išskyrus Neringą ir Živilę:)
Ingridientai (jų daug, bet ne pritrenkiančiai):
- 6 česnako skiltelių
- 7,5 cm nulupto šviežio imbiero (gali tikriausiai būt ir kokių 7,7cm:))))
- 2-3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
- alyvuogių aliejaus, druskos
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
- 1 valgomojo šaukšto paprikos
- 2 arbatinių šaukštelių maltų kmynų (svarbu!!!:))
- 2 arbatinių šaukštelių maltų kalendrų ir saujos šviežių supjaustytų kalendrų
- 3 valgomųjų šaukštų garam masala priekonių mišinio (garantuotai galima nusipirkti visose indų-turkų parduotuvėlėse ir šiaip prekybos centruose)
- 200 g natūralaus jogurto
- 4 vištienos krūtinėlių (supjaustyti)
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
- 2 svogūnų (supjaustyti plonais griežinėliais) (viena kartą susiklosčius ypatingoms aplinkybėms svogūnų nedėjom, buvo nieko, bet geriau įdėt:)))
- 2 v.š. pomidorų tyrės
- saujelės anakardžių/migdolų (nė karto nedėjom, bet būtų visai ne pro šalį:))
- 100 ml grietinėlės
- 1-2 žaliųjų citrinų sulčių
- Basmati ryžių (būtinai Basmati!!) arba keptų indiškų paplotėlių, bet šitų mes dar neįvaldėm:))
Pats gaminimo procesas yra gana paprastas, tik reikia pradėti daryti šiek tiek anksčiau, nes vištieną reikės pamarinuoti pagamintame marinate, kurį ruošiam taip: sutarkuotus česnakus ir imbierą bei labai smulkiai supjaustytas paprikas reikia apkepti aliejuje su šaukštu garstyčių, paprika, kmynais, maltomis kaledromis ir 2 v.š. garam masala. Pusė mišinio išdėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir jame marinuokite vištienos gabaliukus (bent pusę valandos).
Į tai, kas liko keptuvėje, įdėkite sviesto ir likusį garam masalą šaukštelį ir ramiai atsipūtus kokių 15 min kepti svogūnėlius. Tada, jei kvapai dar nebus jūsų nualpinę, sudėkit pomidorų tyrę, 1/2 l vandens, maltus riešutus, 1/2 a.š. druskos. Gerai išmaišę pakepkite porą minučių, kad padažas sutirštėtų, supilkite grietinėlę ir jei reikia daugiau prieskonių (tai geriausiai išsiaiškinsite paragavę:))) Į paruoštą padažiuką sudėkite kitoje keptuvėje iškeptą marinuotą vištieną. Belieka apibarstyt pjaustytom kalendrom (sakyčiau, būtina!!!:)) ir citrinų sultimis. Voila!:) Jei nepamiršot išsivirti Basmati ryžių, galit pult prie stalo. Jei pamiršot, negerai:))
P.S. Nenorėtume sulaukti Oliverio advokatų laiško už autorinių teisių pažeidimą… Bet šiaip tai patiekalas indiškas, tai ir Oliveris čia ne baisiai originalus:)))
P.S.2 Man net seilės tįsta žinant, kad Briuselis šiandien pakvips Indija, o mes vargšiukai Šveicarijoje turėsim lašišikę keptis….:)))) Beje, ar esate sugalvoję, kad esant lašišos akcijai, jos galima nusipirkti daugiau (pvz., kartais perkam visą žuvį) supjaustyti ir sumesti į šaldymo kamerą? Tada lydekai paliepus, šeimai panorėjus čikšt lašišikės porą gabaliukų iš kameros ir belieka tik pirščiukus aplaižyt:))) Nebegaliu… reik eit užkąst:)))
7 vasario, 2009 at 13:38
Ačiū, ačiū, ačiū! Apsiniaukusiame šiandieniniame Briuselyje karštas indiškas patiekalas bus pats tas:) Ir dar prisiminsime šiltą apsilankymą Ženevoje:)
7 vasario, 2009 at 13:51
Jis praskaidrintų ir ženevietišką lengvai beužknisantį lietų:) Bet šiandien mes einam lengvesniu keliu:) O jums tai į sveikatėlę. Kai valgysit, žinokit, kas mes jums baltai pavydim:)))
7 vasario, 2009 at 17:53
Vaje.. As cia vakar kaip tik sau skundziaus, kad pagaliau pavyko isvirti klaikiausia sriuba savo gyvenime (gerai, kad tik del isvaizdos, bet ne del skonio). O cia tooooks patiekalas. Nepasiekiamos aukstumos. Bent jau artimiausius metus, o paskui gal ir verta pabandyt 😉
O lasisa galima sudyti. Laaabai skanu 🙂
26 vasario, 2009 at 13:37
o lietuvoj mes turim ne Briuseli, o cafe Briusly, kur gamina fantastiska tikka masala ir dar daugybe kitu aizijietisku patiekalu:] bet receptas vertas demesio!