Niam Niam: Tikka Masalikė

7 vasario, 2009

Bruseliui panorėjus griūdama skubu rašyt tikkos masalos receptuką, kol dar vakaras neatėjo ir pardės neužsidarė:) Briuselis – tai ne ne Lietuva, čia parduotuvės savaitgaliais ilsisi, o ne žmonės tarnauja. Taigi skubu. Šiaip ir man gera proga, papildyt kulinarinį skyrelį.

Tradiciškai patiekalas pagal Oliverį (nes kitų kulinarinių autoritetų mes neturim:)))) Išskyrus Neringą ir Živilę:)

Ingridientai (jų daug, bet ne pritrenkiančiai):

  • 6 česnako skiltelių
  • 7,5 cm nulupto šviežio imbiero (gali tikriausiai būt ir kokių 7,7cm:))))
  • 2-3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
  • alyvuogių aliejaus, druskos
  • 1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
  • 1 valgomojo šaukšto paprikos
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų kmynų (svarbu!!!:))
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų kalendrų ir saujos šviežių supjaustytų kalendrų
  • 3 valgomųjų šaukštų garam masala priekonių mišinio (garantuotai galima nusipirkti visose indų-turkų parduotuvėlėse ir šiaip prekybos centruose)
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 4 vištienos krūtinėlių (supjaustyti)
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 2 svogūnų (supjaustyti plonais griežinėliais) (viena kartą susiklosčius ypatingoms aplinkybėms svogūnų nedėjom, buvo nieko, bet geriau įdėt:)))
  • 2 v.š. pomidorų tyrės
  • saujelės anakardžių/migdolų (nė karto nedėjom, bet būtų visai ne pro šalį:))
  • 100 ml grietinėlės
  • 1-2 žaliųjų citrinų sulčių
  • Basmati ryžių (būtinai Basmati!!) arba keptų indiškų paplotėlių, bet šitų mes dar neįvaldėm:))

Pats gaminimo procesas yra gana paprastas, tik reikia pradėti daryti šiek tiek anksčiau, nes vištieną reikės pamarinuoti pagamintame marinate, kurį ruošiam taip: sutarkuotus česnakus ir imbierą bei labai smulkiai supjaustytas paprikas reikia apkepti aliejuje su šaukštu garstyčių, paprika, kmynais, maltomis kaledromis ir 2 v.š. garam masala. Pusė mišinio išdėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir jame marinuokite vištienos gabaliukus (bent pusę valandos).

Į tai, kas liko keptuvėje, įdėkite sviesto ir likusį garam masalą šaukštelį ir ramiai atsipūtus kokių 15 min kepti svogūnėlius. Tada, jei kvapai dar nebus jūsų nualpinę, sudėkit pomidorų tyrę, 1/2 l vandens, maltus riešutus, 1/2 a.š. druskos. Gerai išmaišę pakepkite porą minučių, kad padažas sutirštėtų, supilkite grietinėlę ir jei reikia daugiau prieskonių (tai geriausiai išsiaiškinsite paragavę:))) Į paruoštą padažiuką sudėkite kitoje keptuvėje iškeptą marinuotą vištieną. Belieka apibarstyt pjaustytom kalendrom (sakyčiau, būtina!!!:)) ir citrinų sultimis. Voila!:) Jei nepamiršot išsivirti Basmati ryžių, galit pult prie stalo. Jei pamiršot, negerai:))

P.S. Nenorėtume sulaukti Oliverio advokatų laiško už autorinių teisių pažeidimą… Bet šiaip tai patiekalas indiškas, tai ir Oliveris čia ne baisiai originalus:)))

P.S.2 Man net seilės tįsta žinant, kad Briuselis šiandien pakvips Indija, o mes vargšiukai Šveicarijoje turėsim lašišikę keptis….:)))) Beje, ar esate sugalvoję, kad esant lašišos akcijai, jos galima nusipirkti daugiau (pvz., kartais perkam visą žuvį) supjaustyti ir sumesti į šaldymo kamerą? Tada lydekai paliepus, šeimai panorėjus čikšt lašišikės porą gabaliukų iš kameros ir belieka tik pirščiukus aplaižyt:))) Nebegaliu… reik eit užkąst:)))

4 Responses to “Niam Niam: Tikka Masalikė”

  1. Austėja Says:

    Ačiū, ačiū, ačiū! Apsiniaukusiame šiandieniniame Briuselyje karštas indiškas patiekalas bus pats tas:) Ir dar prisiminsime šiltą apsilankymą Ženevoje:)

  2. Indre Macke Says:

    Jis praskaidrintų ir ženevietišką lengvai beužknisantį lietų:) Bet šiandien mes einam lengvesniu keliu:) O jums tai į sveikatėlę. Kai valgysit, žinokit, kas mes jums baltai pavydim:)))

  3. Jurasc Says:

    Vaje.. As cia vakar kaip tik sau skundziaus, kad pagaliau pavyko isvirti klaikiausia sriuba savo gyvenime (gerai, kad tik del isvaizdos, bet ne del skonio). O cia tooooks patiekalas. Nepasiekiamos aukstumos. Bent jau artimiausius metus, o paskui gal ir verta pabandyt 😉
    O lasisa galima sudyti. Laaabai skanu 🙂

  4. Rokas Says:

    o lietuvoj mes turim ne Briuseli, o cafe Briusly, kur gamina fantastiska tikka masala ir dar daugybe kitu aizijietisku patiekalu:] bet receptas vertas demesio!


Parašykite komentarą